Allt.


Födelsedagsfirande.

Först middag på Hard rock café. Sen vidare till Peppar, där världens otrevligaste och fulaste personal gömde sig. Vi promenerade vidare till Tiki room och drack några drinkar. Taxi till Dubliner därefter, fick inte komma in = hem.























Allt som allt en mucho bra kväll.


Crossfire - Lady.


ATT sverige suger.


Förfixet.

Jag är i full gång med att välja kläder, skor, smycken, färg på nagellack och vin. Den enda som fattas är goa vänner och ett glas vin - och ett par färre plagg då, det vore det ultimata "fixet". Om två timmar går tåget in mot stan. det blir middag på Hard rock café och därefter får vi se, antagligen blire out clubbin'! Men man får se vart vägarna leder. Man kan ALDRIG veta.


Jag har redan jobbat i en timme

Jag: Vill du ha kvitto?
Kund: Nej, det är som en bakfylla - man vill inte ha't. Ha en underbar dag!


Tough life.

Livet som arbetande kvinna tär lite på mig. Jag nickar till på bussen - och har inte ens tid att ladda iPoden hemma. Jag har inte varit med Hampus på ett par dagar och jag gissar att jag behöver honom i vardagen för att det ska funka. Det känns i alla fall så mycket enklare då. Då trivs jag bäst.

Nu är jag hemma, äter dumle i sängen. Men snart ska jag borsta tänderna och somna så fort jag förmår. För imogon ska jag upp 05.45 och åka till jobbet. På kvällen blir det födelsedagsfirande innehållandes middag i stan. Klart det blir utgång också. Måste hinna fixa någon present också, cheesus hur ska detta gå?



Jag är lite orolig - jag har jobbat i en månad nu, och är redan helt slut. Frågan är hur länge man orkar? Att man ens ska behöva stå ut med något man inte trivs med. Jag menar - att stänga på kvällen och öppna dagen efter är ju som att slå sig själv i ansiktet. Jag har inte fått en bra natts sömn på länge. Men det kommer...

Tröttheeeeet.

FAN vad trött jag är. Helt slut i kropp och sinne. Kan knappt hålla ögonen öppna. Men ändå är det snart dags att ta sig till bussen ÄNNU en gång för dagen och åka till jobbet. Det värsta är att jag också öppnar imorgon bitti. Life sucks!!

Hur som helst så gick Gillinge bra. Det var inte alls lika roligt som jag förväntade mig att det skulle vara. Alla har höjt mina förväntningar men det var ju inget speciellt alls. Lite kul var det, men vart kommer allt "Gillinge är så jäkla kul" ifrån? Nä, jag förväntade mig mer sladd och halka och kraschar än sådär ;)

Hängt upp och ned i en bil har jag gjort också, inte kul. INTE kul, aj mitt huvud.

Högsta önskan i världen: Sova.


Toecrack

Känns som att jag hela tiden är lite steget före självaste skokungen Louboutin;



Nu inser världen hur hett det är. Grattis.


Gillinge i ottan.

Efter en kväll på jobbet känner jag mig rätt matt i kroppen. Nacken värker och fotsulorna likaså. Men imorgon ska jag upp tidigt tidigt för att äntligen få klart halkbanan. Det ska bli kul men helst skulle jag bara ligga och sova. Sedan blir det direkt till jobbet efter det. På't igen ba. Kommande helg ska bli NICE! Så det är den jag får se fram emot. Längtar efter Hampus varma famn att somna in i. Men nu har jag två täcken för mig själv. Det suger.


HEJ!

hej hjärtan
 

Lite purple rain såhär på eftermiddagen. Nu ska jag till jobbet!

En centrumlunch

Nu ska jag till gymnasiet, lämna några böcker, träffa brorsan och käka lunch (inte i skolan dock!!!!) Haha!


Stärkande.

Anonym Anonym sa...

Jag kan vara din fyr i mörkret ida, om du vill? <3


En jubelidiot.

Jag vet inte om jag har en buss-förbannelse vilandes över mig men det är precis vad jag tror i nuläget. På vägen hem för ca. 2 timmar sedan så satte jag mig långt bak i bussen. Efter några stationer ser jag en tjej som går av bussen rätt rädd, förföljd av en äcklig ~ 25 årig kille som var för full för att leva. Han viskar något i hennes öra och hon springer av bussen och han står kvar och skrattar. Sen sätter han sig självklart bredvid mig - PÅ min väska och konversationen lydde;

- Oj hehe förlåt att jag sätter mig här.
- Nej det är fan inte okej, du får flytta på dig, alla säten är ju lediga.
- Jaha okej är det så det är.
- Ja det är så det är.


Så flyttar han till platsen bredvid och sätter sig och glor på mig. Efter ett tag fumlar han upp ett cigarettpaket, och jag blev så jäkla lack och gav honom min argaste blick när han även drog fram en tändare. Och så tänder han cigaretten, sittandes på bussen. Då reste jag mig och gick längre fram i bussen.

Efter en stund kommer han SJÄLVKLART och sätter sig precis bredvid IGEN och pressar sig mot mig med sin äckliga cigg. Ja va så jäkla nära på å ge honom en pungspark men gick istället ännu längre fram till "fyrsitsen" vänd så jag kunde se honom - mer demonstrativt så jag kunde kolla på honom och döma honom som jordens kronjon. Men han satt bara och hånlog äckligt så jag drog upp mobilen snabbt som fan och skickade iväg ett "KOM OCH MÖT MIG PÅ BUSSHÅLLPLATSEN. NU!"-sms till Hampus så att inte äckelmannen skulle gå av samma station och våldta mig.

Hampus stod där med två paraplyer lagom till min ankomst. PUH!

Övriga noteringar:
Ta med vapen på bussen?


Obekväm situation

Tänk er följande situation i rusningstrafik:

Du sitter LÄNGST bak i bussen i mitten, nästa station kliver två män på och sätter sig på varsin sida om dig. Den ena sitter obekvämt nära och sneglar hela tiden på din iPod för att se vad du lyssnar på. Den andre drar upp dagens Metro och är fast besluten att läsa den trots det minimala utrymmet fem personer delar på, han sträcker ut armarna och du känner en frän lukt. Svett. Toppen!

Det var igår på väg hem från stan som händelsen ägde rum. Allt som fanns att göra var att täcka displayen för att inte avslöja att jag lyssnade på en töndig gammal E-Type-dänga och luta sig lite framår för att slippa svettlukten. Det är möjligt att det var mina 10 längsta minuter i livet innan det blev två platser lediga som jag och Sheida förflyttade oss till. Heaven! Eureka!


Arabian adventure

Den ultimata booty-shake låten, den satt vi och turades om att lyssna på, på Andrea's iPod ute på landet. Den går minst lika bra att dunka hemma i vardagsrummet som i bilen och har en given plats i podden. 
 



Som Oscar sa -"Det var en oväntat vändning på låten"

Breaking wings to make stronger ones

Jag ligger i sängen och dricker ringmursblandning (ja, en te-sort) och lyssnar på en grym låt. Ska snart ändra designen, får se om jag blir nöjd. Annars återgår jag till denna igen, probably. Senare idag ska jag jobba! Tjoho!

I'm checking you so hot.

Choose it you don't want to loose it.

Lite materiell lycka


1. T-shirt från Hugo Boss med texten "If everybody in the world loved everybody, what a glorious world it would be."
2. En kofta för 60 riksdaler, billigt billigt.
3. Ett linne för 29 kronor, ursäkta "slitsen".


Och så en mysse & fina örhängen.

THAT'S new pussycat!

New york super fudge chunk

Eftersom jag är ledig så har jag bestämt mig för att ha en superdupermysig kväll. Jag har precis ätit en alldeles förträffligt god middag, och nu är det dags för efterrätt! - Glassen som blev över igår. Är iförd en av dagens köp, en jättemysig tröja som jag betalade ynka 60 kronor för.





NÖJD!

Stada!

Idag har jag flängt runt på stan med Sheida. Vi fyndade massor och åter massor. Men innan åt vi en välbehövlig lunch på vårt smultronställe. Samma bäst-bord var såklart ledigt eftersom ingen verkar fatta storheten med stället? Det är "för nära" för att folk ska se. Men det får oss bara att älska det mer!


På vårt lilla guldkorn i stan.


Sheida granskar sina fynd


Äter glass och är lycklig

OCCUARD!

(nykter alkoholist 50 år)- Hej nu är det slut mellan mig och min kille tack vare dig.

(jag) - ?

(hon) - Ja alltså han och jag var här och köpte hamburgare av dig förra veckan och han blev betuttad i dig och sen frågade jag om han gillade dig och då sa han ja hon var rar. Han tycker du är den raraste och sötaste tjejen i hela Täby och då hänger han ändå i Täby centrum ofta och där kryllar det ju av tjejer men du var tydligen den raraste.

(jag) - ?

(hon) - Vi bråkade precis förstår du och han sa att han skulle ner hit och äta lunch bara för att se dig du vet han är lite knäpp är med i livets ord och är alkoholist och kör buss han är knäpp. Han tycker det är tjejens fel att man blir våldtagen du vet, helt störd.

(jag) - ookej?

(hon) - Förresten har jag en bild på honom här har du sett honom de senaste dagarna? (visar bild på mobilen?)

(jag) - Näe honom känner jag inte igen, du vet det kommer så många.

(hon) - Men! Asså du kan säga jag säger inte att du sagt nåt.

(jag) - Men nej jag känner inte igen honom?

(hon) - Asså det är ju inte ditt fel men akta dig för jag sa till honom att "men gå till henne då hon vill säkert ha dig" och så ville han bjuda dig på nubbe och jag sa att du säkert ville för du är oerfaren, jag menar du är ju så sockersöt rar och så, så du vill ju säkert ha nubbe av honom fast han är lite knubbig och konstig. Men som jag sa, kan jag få två blend menthol?

(jag) - Hehe, ja.

(hon) - Jo vart var jag, jo - han vill ju ha dig va och jag tror inte han är attraherad av mig du vet men i alla fall. Nu ska jag hem.

Jag var lite rädd kan jag erkänna.


Mördare i vår butik?!

Idag hände en helt cp sak när jag jobbade. På aftonbladets hemsida visades en bild på vår mack med texten "mördarna syntes på den här macken". Jag blev helt kall, det var VÅR mack på bilden tagen bara några minuter innan. Sen trillade journalister in, TV4 filmade och jag fattade ingenting. Hade mördarna hyrt en bil av oss? det visade sig att de gjort en miss, det var en annan mack alldeles nära vår, den jag jobbade på förra lördagen. Läskigt.

 MEN det var falsklarm.

Jag säger bara stackars henne som hyrde bilen, som blev stoppad av massa poliser med vapen i vädret.

I love to dribble!

Nu skulle jag kunna skriva om min fantastiska dag. Men jag ska upp halv sju imorgon så allt jag vill är att sova.





Så..jag tar det imorrn istället! Nu ska jag slockna på direkten.

Samedí

Jobb, jobb, jobb, jobb och jobb. Fast enda gången det känns jobbigt är när man går upp. Nu ska jag till bussen. Ha en bra lördag! ♥

"Du menar gick?"

Jag vet inte vem som givit mig åkomman, men jag lackar fett varje gång jag ser en felstavning eller en hemsk särskrivning. Big deal egentligen? Nej! Men ändå får jag typ ångest och blir olycklig.

Samma sak när någon formulerar något fel, jag bara kan inte hålla tyst utan måste rätta på en gång. Annars vore det ju omänskligt. Men jag har märkt att människor inte vill bli rättade, vilket jag inte förstår - vill de inte lära sig eller? Visst att alla kan ha slarvfel ibland eller är lite trötta - då brukar jag aldrig bry mig. Men en person som ständigt säger/stavar fel måste ju lära sig nån gång? Jag är väl någon form av "besserweisser" och då får jag väl finna mig i det. Har fått höra att "jag tror jag är bättre än andra" bara för att jag rättar fel. Ja, då är jag ju bättre? I alla fall på grammatik.

Ny blogg.

Om sanningen ska fram har jag skaffat en ny, hemlig blogg. Eller - hemlig och hemlig. Jag tänker inte skriva vad den heter, om någon listar ut det trots allt så saksamma. Men det är en mer privat blogg.

Jag står emellan att ta bort denna blogg eller behålla och fortsätta skriva meningslösa inlägg om min vardag. Det verkar ju uppskattas då min besöksstatistik höjs mer och mer för varje dag. Men INGEN kommenterar? Det suger folks.


One day.

Inatt fick jag en timmes sömn! Puckad som jag är låg jag och läste och var sedan inte alls trött. Tänkte bara att det var kaffets fel och låg och vred och vänte på mig. Så jag var snarlik en zombie när det var dags gå upp 5.45. Men efter redbull och kaffe på jobbet var jag back on track igen.


Min goa klubba ♥ Den är pluttiplutti nu.

Nu ska jag nog ta en powernap, annars kommer jag aldrig överleva kvällen. Hoppas Hampus kommer förbi senare och tar hand om min sargade kropp.

Det gäller att ha mål.

Jag har bokat Gillinge och har börjat bläddra i teoriboken. Nu ska jag hårdplugga, göra teorin och klara uppkörningen på första. Orkar inte skjuta upp körkortet längre, det är bara onödigt.


Tack för att du har handlat av mig

Idag har jag flängt runt som en vante. Först åkte jag till jobbet för att lämna tillbaka ett par nycklar som jag råkat få med mig hem. Sedan åkte jag till mammas jobb och lekte med test-kassan där. det hängde sladdar överallt. En testmiljö helt enkelt! Roligt att leka med låtsaspengar och ta betalt för en massa saker. Jag lärde mig en del jag kommer ha stor nytta av inom jobbet. Mammor är bra.


En chococcino, den var inte så god.


"Tack för att du har handlat av mig Då blir jag glad".

Nu ska jag hem till Hampus och äta middag där, välkomna hans syster tillbaka till Sverige och bara slappa tills det r dags att gå hem och sussa. Jobb imorgon... tidigt.


Som medicin.

Kall mjölk och bullar


Put on your breaklights

Jag bakar bullar själv, som tur är skriker jag på lillebrorsan som kommer till undsättning och häller i extra mjöl när det behövs. Nu jäser degen så här sitter jag och lyssnar på disturbia för hundratrettionde gången. Man blir lite arg av den låten - inte direkt att det var den enda faktorn med med ens kände jag för att dela med mig till någon av min ilska. Så jag ringde Sheida. Hon lyssnade och gav råd, lite elaka hämnd-råd. Då blev jag gladare.

Ikväll blir det middag hemma hos pappa, ska ta med mig massa bullar till fikat. Upptäckte nyss en mindre bra sak - vi har inga formar hemma. Vafan? Jag hade ju till mina muffins nyligen, vart har de gått och gömt sig? Orkar hursomhelst inte gå och köpa så jag får klara mig utan. Eller, I found 'em.


Min dag

Har tillbringat större delen av dagen med Sheida.

Först hyrde vi film "Suburbian girl" - det var tydligen en filmatisering av en bok jag läste för ett par veckor sedan. Något jag märkte först efter ett tag. Besviken jag blev! Det fanns inte en enda bra minut av filmen. Suck. Så vi satt mest och snackade medan filmen rullade. På något sätt bestämde vi oss för att spela tennis, så vi svidade om och gick genom kragsta & bällsta och stekte med varsitt tennisracket. När vi kom fram insåg vi att det var fotbollsmatch där så vi satt och skrev dikter i min kalender istället.



Åt B&J-glass som smakade ost.


Extrapastiller! Dagens treat.


Haha söt när hon skriver dikt!


Ferrarin! Frågade oss om vägen och vi sade fel, sen stod den där och väntade på stället vi skulle till. Pinsamt.

Det blev ingen tennis, vi gick hem till Sheida igen och åt och fikade i 2,5 timme. Sheida fick något av en sockerchock men jag klagade inte - mer dumle till mig! Haha. Vi har ialf bokat tid för ny tennis-dejt!


Ledig måndag

Egentligen borde jag städat och sanerat mitt rum en gång för alla. istället sitter jag självklart vid datorn, lyssnar på musik, msn:ar och läser lite till och från. har börjar på "En shopaholics bekännelser" som jag redan läst två ggr. Så bra är den inte, men i brist på annat - what to do?



Snart ska jag dock befinna mig nere på ICA för att möta Sheida. Sen ska jag gå hem till henne och göra jag-vet-inte-vad. Typ kolla film och äta glass.


Kärlekste

Jag dricker kärlekste i fullkomlig harmoni med mig själv. Har prickat av allt det jag hade på listan för dagens göromål - bokat, ringt, stämt av och skickat sms. Nu väntar jag bara på att Sheida ska höra av sig, för planen var att göra något tillsammans idag. Jag är sugen på glass, funderar på att råna spargrisen. Kan nog skrapa ihop till en piggelin. Men ibland kan jag faktiskt trolla, så det kanske blir en cookie dough i alla fall? Återstår att se.


Müsigt!

Jag har nyss tittat på SP3C's klass-dvd. Jag tycker jag-filmerna är helt underbara. Så många bra! Jag får tårar i ögonen av Sheidas! Vet inte varför, hon är bara så himla bra och den filmen är verkligen HON. Något jag blir förbannad över är att alla strindberg-filmerna inte fungerar. Min dvd hackar i alla fall sönder i mitten av den andra. Är det bara min eller har någon annan problem? Buhuu! Vill ju se alla.

Nu funderar jag på en del olika saker. Ett alternativ är att sjunka ner i sängen. Men jag vet att jag inte kommer kunna sova. Så ett annat förslag är att göra ännu en kopp te och sätta på någon bra film att somna in till. ELLER så går jag ner till brorsan och kollar om han vill spela kort. Men det känns inte troligt. Så film får det nog bli.



Sen skulle jag inte tacka nej till vare sig chips eller att vara brun igen heller.


What to do?

Ibland känner jag bara för att lägga ner allt vad blogg heter. Här skriver jag av mig, avreagerar mig, delar med mig av för mycket av mig - till personer som jag kanske inte ens känner. Jag har för många läsare för att känna mig trygg. Vill kunna säga vem jag är arg på utan att hela gråtuna vet det efteråt. Vill skriva om privata saker som jag bara vill att mina allra allra allra närmsta ska veta. Men jag vet inte riktigt hur jag ska göra; ta bort helt, skaffa en ny hemlig eller behålla denna?

Vill inte behöva spara mina mest privata inlägg som utkast, och aldrig publicera dem. Jag vill ju att vissa ska kunna se och läsa. Kanske är det enklast att bara skaffa en ny hemlig adress och ge den till 3-4 personer? Låter ju töntigt det med.. suck. Blir nog aldrig bra hur jag än vrider och vänder på det. Ska tänka över saken ett par dagar.

En dag för oss.

Jag har funderat på det ett tag nu. Tänkt att det kanske är löjligt, vi är ju unga och det är väl mest en tradition i andra länder. Inte ska man göra sånt här i Sverige. Så jag har ignorerat idén. Men sen slog det mig - vad är mer rätt att fira än kärleken? Jag kan inte komma på någonting. Jag skulle välja att fira det framför alla födelsedagar. Och jag skulle vilja fira det med alla dem jag älskar - med dem som inte tycker tanken eller själva saken är löjlig. Jag känner mig dum som ens tänker på vad andra ska tycka. Nu vet jag precis hur jag ska göra. ♥


Aktivitet.

Vilken sprudlande aktivitet här i huset för tillfället! Hampus och Oscar sitter fastklistrade vid datorn. Mamma är total-inne i OS-sändningar och jag gör mitt bästa för att dokumentera händelserna (men det är lite jobbigt att hänga med pga all rörelse!). Här är bilder från stundande kaos:


Här har vi mamma till att börja med. Ser gravallvarligt mot TV:n, lägger inte märke till dammet på golvet som är på väg att ta erövra hela henne.


och här ser vi Hampus och Oscar in action, Oscars bleka ben tyder på en sommar indoors, kanske har han suttit där han sitter 24/7 hela sommarlovet? Hampus sitter inte rak i ryggen, kommer säkert ha en värk där inatt som JAG kommer få massera bort.


Nej, mest rörelse är det nog på mina fingrar. Här ser ni mitt fina nagellack som jag fick av Sheida!

Jag vill ju ha sommar!

Möjligheterna är så få när vädret suger - om man inte vill gå på museum och tråka hjärnan ur sig förstås. Och det är just när solen sviker som jag kommer på allt jag faktiskt borde ha gjort under de soliga dagarna;

- Picknicka i Ulriksdals slottspark och bada vid den smockfulla stranden.
- Cykla till Ängsholmsbadet, ta svalkande dopp och cykla hem igen sen.
- Åka till Fjäderholmarna och äta mjukglass.
- Åka båt till ö och övernatta (superläskigt och mysigt på samma gång)
- Ligga i en fin, grön park och spana människor.
- Köpa en fånig engångsgrill och grilla marchmallows vid nån sjö.
- Bada och sola i allmänhet.

Men jag kan inte göra något av ovanstående alternativ. För nu är träden typ gula och det blir moln när man andas! (kall-moln!). Fram med vinterjacka eller köp en enkelbiljett till något varmare ställe. What to do?!

Some kinda rush

Hampus är typ negativ till allt jag föreslår idag. Jag ville spela Traveller - inte ville han det inte (kanske inte världens roligaste men allmänbildning är ju bäst!). Sen föreslog jag att våldgästa en viss person och käka middag, men avslag där med. Han sitter bara vid datorn och tittar knappt när det är Stefan Holm som hoppar, fast jag och mamma sitter och skriker och försöker tvinga honom. Owell, jag ska komma på något annat efter middagen.

J-a-g h-a-r t-r-å-k-i-g-t.

I may switch off.

Att fira farmor är alltid en fröjd, hon är glad när alla hennes barn och barnbarn är samlade. Vi åt smörgåstårta tills knapparna på tröjorna flög åt alla håll och gav resterna till personalen på äldreboendet. Drack god skumpa gjorde vi också. Nu är vi dock hemma igen och har tittat på OS, ätit lite bullar och hjälpt lillebrorsan skriva personligt brev.

Det finns så mycket saker jag borde göra, men inget är typ möjligt en söndageftermiddag. Får ta tag i allt imorgon, för då är jag ledig. Ska skriva en lista nu som jag måste pricka av imorgon.


Fira farmor!

Igår gjorde jag typ ingenting efter jobbet. Vi gjorde pizza och slappade i soffan, Hampus kom förbi och slappade han med. Tittade på Elizabethtown. Inte mycket aktivitet för en helg. Idag ska jag i alla fall till farmor och fira henne! Så det blir nog en del tårta och massa trevliga släktingar. Nu måste jag fixa lite grejer innan jag åker.


Sådetså!

Idag ska jag bara jobba i 4 timmar. Sen ska jag hem igen och gosa med Hampus! Han vägrar gå upp ur sängen och äta med mig. Elak. Jag får väl äta själv då :(

Ett födelsedagsbarn



Idag är det min pappas födelsedag. Grattis! ♥


Word.

Låt inte gårdagen ta för stor del av dagen.

Barbie & Ken

Fan vad alla klagar på att Blondinbellas pojkvän Nils har börjat blogga. Man tycker att det är "fel" och "orättvist" att han fått så många läsare på så kort tid och nu är Sveriges största manliga bloggare. Liksom vadå orättvist? Vem fan bryr sig? Jag har i alla fall fått nog av all usel journalistik och alla särskriverier. Då kan de andra stora "bloggerskorna" gott lämna plats åt Nils som faktiskt kan skriva jämfört med sin Barbie och alla de andra värdelösa prutt-bloggerskorna. Låt BB & hennes Nils planera vilken tid deras outfitbilder ska tas och bli irriterade över att den andre lämnar för mycket kaviar kvar i tuben.


Daydream.



Jäklar var sugen jag blev på att bada! Men när jag tittar ut genom fönstret är det enda jag hoppas att jag ens kommer få den chansen mer i år. Snälla, kan vi få lite sol? Kollade väderprognoser, och det ser mörkt ut. Helvete. Men det är då sista gången jag klagar på vädret. Tjatkärring.

Imorgon ska jag jobba i 9,5 timme! Woho.

Svenska sushi-köket

Mamma visade mig stans bästa sushi idag. Jag är mesig och satsar på säkra kort - alltså avokado & räka. Det var så himla gott. Sen åt jag en piggelin på det och var lycklig när det var dags att styra mot Täby för att köpa present till pappa. Nu är det gjort, och nu är jag hemma. Vet inte riktigt vad jag ska göra ikväll, och orkar inte tänka på det just nu heller. Det får tiden utvisa. Haha.


Adriana i ELLE

Igår kväll var jag uppe lite väl sent, och vad gjorde jag? - Googlade Adriana Lima såklart. Hittade dessa bilder på henne från Elle i juli. I LIKE!

   
   
  
  
  

Den enda bilden jag inte gillade var denna:


Men alla andra var ju underbara. ♥ Adriana är alltid vackrast i mina ögon.

Snart ska jag hem och hämta mina glasögon, sen ska jag åka till Solna centrum, sen till Orminge. Sen ska jag och mamma äta stans godaste sushi. Och sen ska vi köpa present till pappa som fyller år imorgon! Baibai.

Nytt armband



Det var överdrivet dyrt för att vara ett sånt armband. Men när jag såg det kände jag bara att det var klart att jag skulle ha ett sånt. Kärlek vid första ögonkastet kan inte ignoreras. (Och ursäkta den kassa bildkvalitén.)

Men nu måste jag duscha fort som attan. Jag och Hampus ska hem till Mackan och kolla rulle. Undrar dock vilken. Inte för att jag har något att säga till om vid filmval...

"För det är jag värd"

Jag ska färga håret, eller åtminstonde göra lite ljusare slingor. Sen börjar mitt hår bli sådär jäkla långt igen. Långt och ostyrigt. Dock börjar det bli tunnare, så man får vara lite försiktig. Har aldrig plågat mitt hår med färgningar och liknande så det borde gå siiitbra. Ska bara få lön först så jag kan gå till en riktig bäst-frisör.

net-a-por(r)ter

Tänkte bara dela med mig av lite läckerbitar från net-a-porter.


Körskola!

Okej, nu är jag tillbaka från körskolan. Läraren var världens gulligaste och klappade mig och jag kände mig duktig. Perfekt att ta en lektion där innan det är dags för uppkörning, för hon berättade allt som uppkörningslärarna kollar extra på osv. Jag och mamma åkte därifrån n-ö-j-d-a.

Efteråt svängde vi in för att handla middag på coop. Vi handlade chips och kakor och bananer och massa stuff - men glömde middagen. Bra gjort. Nu ska jag nog sitta med näsan i en trafikbok ett tag, sen går jag nog hem till Hampus och lägger mig i hans varma famn och bara mår bra.

Labels or love

Nu är jag hemma efter en dag i stan med Sheida. Idéerna har flödat och likaså coca colan. Vi åt mest, och shoppade lite. Hon köpte världens finaste Triwa-klocka. Jag nöjde mig med ett armband från Pärlshopen (som jag egentligen skulle kunna göra själv för halva priset men jag är för lat). Vi satt och fikade på "smultronstället" mitt i smeten.



Snart ska jag till körskolan. Fick en gratis lektion i studentpresent så jag tänkte checka av så de inte tycker jag behöver öva mer på något. Så äre.


LYLLOS!

Inatt åker Hampus lillasyster till Grekland. Synd det är om henne då. Suck. Jag skulle inte tacka nej till att följa med. Vill bli kvitt min onda rygg och bättra på brännan. Man blir vit så jäkla fort, och inte är väl det konstigt då vi inte välsignas med någon sol här i Sverige. Det är bara regn, regn och regn dagarna i ända. Jag blir så jäkla blöt om fötterna.


Ha så kul nu, och sola för två!

Bättre sent än aldrig

Nu är det ett tag sen man tog studenten. Ändå fortsätter det ständigt trilla in bilder från min stora dag från alla möjliga som var på min mottagning. Nu senast fick jag dessa bilder;


Mamma, jag och pappa.


Jag och yngsta lillebrorsan


Öppna paket


Jag kramar min syssling, datumet syns så fint :)

Jag blir nästan tårögd när jag tänker tillbaka på den dagen. Allt var så lyckligt. Inga problem i världen, nu var ju skolan ur vägen. Kommer nog alltid känna samma lycka i hela kroppen varje gång jag tittar på alla bilder från Den dagen ♥


Min dag.

Lyx i vardagen: När Hampus kom med pannkakor till middag. Jag sken upp så fort jag såg honom komma in genom dörrarna på jobbet. Gölleponken.

Hat i vardagen: Glömde byta om innan hemgång så jag fick åka buss i arbetskläderna. Hade till och med en kniv kvar i fickan.

Rutiner?

Hemma. Pustar ut, värmer en bulle, häller upp ett glas mjölk. Sätter mig framför datorn och kollar mail samtidigt som jag äter. Raderar onödiga mail, läser viktiga. Kollar Facebook. Läser ett fåtal bloggar. Borstar tänderna, klär av mig, bäddar ner mig i sängen och läser. Somnar. Och imorgon är det en ny dag gott folk!


Vi ska göra en.



Antingen så finner vi en väg eller så gör vi en.

Can't help it if I space in a daze

Jag vet att det egentligen är lunch-tid. Men jag hade inte ätit något så det fick bli en sen frukost. Jag zappade lite på TVn utan att fastna för något. Så jag stängde av och åt i tystnad. Sen ser jag en Frida-tidning på bordet, mår dåligt bara av åsynen av den. Layouten är så taskigt gjord att man får ont i ögonen. Men eftersom jag inte har något annat för mig bläddrar jag igenom den, funderar på vilken åldersgrupp de egentligen riktar sig till? Försökte hitta ett fast svar på hemsidan men det står ju bara "Sveriges största tidning för unga tjejer". Sen gav jag upp. Orka bry sig. Jag tänker ändå aldrig mer läsa den.

En jobbig sak är när man sitter på youtube och inte har någon aning om vad man ska skriva i det tomma fältet. Man blir lack för att man inte kan minnas en enda bra låt man inte hört på ett tag. Men nu kom Avril Lavigne på ett eller annat sätt upp i huvudet så nu sitter jag och lyssnar på hennes gamla låtar. Gillar att man kan sjunga med i varenda rad i texten fastän man inte hört låten på en evighet. Dehär tre tycker jag är grymma;

My world
I'm with you
Mobile


Värst vad söt hon var på den här bilden...


El Choco

Nu ska jag dricka kaffe och läsa El Choco ute i solen. Känner att jag inte har tid att sitta inne utan måste ta vara på solen. Äntligen fint väder! Jag börjar jobba halv fyra så innan dess ska jag försöka njuta så gott det går.

Förresten så har jag fått reda på min lön nu...


"Uno baby"

Idag har jag varit med min storebror. Man måste ta vara på varje minut man får med honom, för nästa så är han uppe i Boden. Men i december (?) muckar han ju, så då blir det som vanligt igen. Vi åt kanelbullar och drack mjölk och tittde på TV och kritiserade ungefär allt vi såg. Det är ju det vi gör bäst.

Nu ska jag höra med Hampus om jag får komma över till honom.

So many shoes without a flaw


Picture it!

Jag tog inte så många bilder under vistelsen på landet. Andrea var förste fotograf, hon hade bästa kameran och lyckades fånga ögonblicken. Jag är inte med på en enda av mina egna bilder, haha. Här är i alla fall mina bilder (få men kraftfulla);


Vi åkte båt till Spillersboda för att köpa glass. Andrea fotade nonstop :)


Vi glassade som fan.


Andrea ville njuta av solskenet.


Spela pratmakarna och stressa sönder hjärtat - dödsspel.



Sen var det dags att åka lite båt igen.


För Dennis skulle åka vattenskidor.


En Martin, en Andrea och en Hampus.


Sen åkte Dennis. Han var jätteduktig!


Detta är sista bilden jag fick på Sheidas fina bikiniunderdel. RIP!


Klart du ska ha ett playstation, älskling.


Så länge det är rosa, är jag nöjd.

"SOMMARERBJUDANDE!"

Sheida: Vi fick inte leva efter vårt recept.
Ida: Vet du varför? Det finns inga stekare här!


Nej, det går inte att få det mer internt än så..


Damn fine!


080808



Jag håller på att packa lite smått inför landet. Andrea plockar upp oss typ halv sex, får skjuts av henne till Roslags Näsby, därifrån tar vi bussen till Norrtälje. Sen får vi skjuts därifrån av Hampus mamma till landet. Glassigt.

Jag har varit i Täby med Hampus. Egentligen utan någon plan. Vi fikade och gick sen runt lite. Köpte "Stella & Sebastian" för 39 kronor, annars var det inte mycket mer än så. Så hejdå!


Skönt att sova ut

Godmorgon! Jag vaknade 8 idag pigg som en lärka och började stöka i köket. Fixade te som jag låter svalna och ska snart sätta mig i soffan och läsa.

Jag skulle ju egentligen börja jobba 6 idag. Men det var inget måste och jag hade inte skrivit upp mig på schemat. Och imorse när jag vaknade mådde jag inte bra. Hade glömt stänga fönstret så det var iskallt = min hals was killin' me, jag ville för allt i världen inte lägga ifrån mig täcket + att regnet smattrade intensivt mot fönsterbrädet.

Så idag åker jag till Täby centrum med Hampus istället. Bara jag får upp honom snart, så vi kan åka i rimlig tid. Senare blir det landet!


Det är grönt te, med mjölk i - borde förklara färgen.

Arbetsliv.

En sak som ligger och trängs i toppen på min "tycker-inte-om-lista" är att somna mitt på dagen och vakna upp helt mosig och förvirrad. Det gjorde jag för en stund sen. Låg och trodde att jag befann mig på jobbet och tog betalt ochäven att jag pratade omedvetet. Men då ryckte jag till och satte mig upp direkt.

Jag tror mig minnas att Hampus pussade mig hejdå för att åka och spela tennis, kan det stämma? Det gör det nog. det var nog det jag "vaknade" av. Well, nu ska jag fördriva tiden med en bok (Mari Jungstedt's I denna ljuva sommartid)

En trött Ida.

Jag som trodde jag var klar med jobbet för denhär veckan. Jag som trodde att jag skulle få sova ut imorgon bitti. Så fel jag hade...

"Ida, kan inte du öppna imorgon också?"

Jag tackade ja med en lysande entusiasm - not. Måste gå upp 4.30, för jag kan inte få skjuts utan måste ta bussen. Jag känner mig inte jättetaggad. Kommer vara helt körd efter jobbet. Det är jag för övrigt nu med. t.r.ö.t.t.

MÅSTE ta körkort. Buss suger.


Upp i ottan

Imorgon ska jag upp klockan 05.00.

Bara det liksom. Man kan ju fråga sig varför jag ännu är uppe. Jag kom nämligen precis hem från Marcus där jag ätit god superstark middag (sådär läpparna-svullnar-upp-och-gommen-svider-starkt) och umgåtts med trevligt folk. Men verkligheten hann ikapp mig när jag tittade på klockan. Då kände jag att jag egentligen borde legat och sussat sött på kudden. Så det var dags att kasta in handduken och här sitter jag nu och väntar på att nagellacket ska torka så jag kan gå och lägga mig.

Det kommer INTE vara lätt att kliva ur sängen imorgon bitti. En riktig kamp mot mig själv. Men det enda jag kan göra är att resa mig upp så fort klockan ringer. Snooze funkar inte för mig, död åt den funktionen. Godnatt.


Sex and the city

MUSIKEN! ♥ Alla låtar i filmen är verkligen helt underbara!









U can't deny it.

Det är lättare att få förlåtelse än tillåtelse.

Livet

Hur kan man bättre tillbringa en tisdagskväll än med rostbiff, efterrätt och Sheida? Jag kommer inte på något alls faktiskt. Vi har tagit igen lite, men det krävs många timmars prat innan man berättat om allt som hänt och pågår. det känns dock som att hon inte varit borta en enda dag. Hon liksom bara stod där utanför ICA (vårt "svampen"), och sen var det som vanligt igen. Det känns så bra, när hon var borta så var det allt en pusselbit som saknades för mitt välmående.

I helgen ska jag, Hampus, Sheida och Andrea ut till Hampus land och glassa sönder. Hoppas vädret väljer att stråla men vi är förberädda även på det värsta. Andrea är optimist och peppade oss att åka då det finns massor av mysiga saker även om det regnar. Så det är en kanonhelg vi har framför oss.

Imorgon är det jöbb igen.


Men inte tjurar jag för det ;)

Gessle borde ändra titeln

Juni, juli, augusti.

Jobbe?

Det är ju officiellt höst. Löven ligger gula på marken och regnet bildar ett hav över Sverige. Kallt som fan är det också, har frusit hela dagen trots att jag ständigt stått och tryckt en mugg varm choklad mellan händerna. Det stod rätt stilla i butiken, ingen vill ju ut i regnet. Men vi sålde många paraplyer, yippie.

Sitter och dricker red bull och äter ahlgrens bilar "skyltar", fick med mig typ 10 påsar från jobbet (för de gick ut idag)+ en massa extra-pastiller. Det kallar jag förmåner! Hurra för gamla hårda godisar. Näe, dags för "lite" te.


Kanske världens största te-kopp.


Lite tankar sådär

Kom precis in från störtregnet, vilket jag skyddade mig från med en kartongbit. Charmigt. Jag gillar verkligen inte sommarregn, det hör till hösten. Nu vill jag njuta av den så kallade sommaren. Dessutom tycker jag synd om mamma som befinner sig på Gotland där det bara regnar och regnar.

Jag blir så dyster av regn, fundersam och ledsen. Gamla saker kommer på tankarna igen, samtidigt som nya uppstår. Jag behöver Sheida just nu, sicken tur att hon befinner sig på mina breddgrader. Imorgon ska jag nog få träffa henne :) Men innan dess - jobbet.

Guess who's back?



Välkommen hem ♥

Vi tar en lista på det

Dagens fundering: Vilken tid kommer Sheida hem?!
Dagens mående: Bara bra
Dagens frisyr: Uppsatt
Dagens smink: Mascara
Dagens klädsel: Jobboutfiten
Dagens händelse: SHEIDA KMR HEM!
Dagens vill ha: Pengar, pengar, pengar
Dagens saknad: Har längtat hem
Dagens borde: Köpa nya shoez
Dagens köp: En chiquita smoothie
Dagens mat: Korv med bröd

Hampus och jag har varit tillsammans 37 månader idag vilket jag inte riktigt tror han har koll på. Inte för att det är världens grej men jag tänkte fixa en mysig middag och hyra film. Sen får jag se hur det blir.


Jag lever för ikväll



Veronica Maggio - Måndagsbarn

Regnet är här för att stanna

Ingenting är omöjligt!


Idag åker jag till IKEA för att köpa lite livsnödvändiga saker. Jag behöver en ny säng, men det kan vi tyvärr inte köpa idag då vi inte har någon krok på nån av bilarna. Det får bli en annan gång. Sedan måste jag också plocka upp arbetskläder i rätt storlek. De andra verkar taggade på bio, batman-rullen. Får se hur det blir med den saken. Jag är inte kräsen, kan lika gärna ligga och lyssna på regnet i soffan med en kopp te.

Ljus genom molnen

Ljus genom molnen
sol när mörkret sinat
speglar på vatten
den planet som vi vill vara på.


Just nu skulle jag helst av allt i världen ligga på en filt i Almedalen och blicka upp mot himmelen. Helt planlöst strosa runt på Visbys gator och torg som jag gjort varje år så länge jag kan minnas. Det gör lite ont att inte åka dit i år. Det är som att inte ha träffat en gammal vän på alltför lång tid. Men nästa år, då.


1 augusti

Första dagen i augusti månad är kommen. Och dagen till ära ska jag, Hampus, mamma och pappa åka till Hampus land på middag och trevligheter. Vi åker så fort Hampus kommer loss från jobbet, vilket borde vara snart. Innan dess ska jag lägga mig i solen och måla naglarna. Ska njuta som aldrig förr av dehär sista dagarnas ledighet.

RSS 2.0